Bojíte se, že nebudete vědět, co si na cestě uvařit? Máme pro vás rychlou, chutnou a snadnou inspiraci, kterou zvládne opravdu každý. Vhodné také pro vegany!
I když je kuchyňka v našich karavanech vybavená a zvládnete tam ukuchtit také náročnou romantickou večeři, rozumíme, že na svojí dovolené nechcete strávit celé dny v kuchyni. Máme pro vás proto 5 rychlých, ale přesto výborných receptů, díky kterým se pak můžete věnovat naplno vaší dovolené. Dobrodružství čeká, ale se spokojeným břichem je přeci jenom příjemnější se na něj vydat.
Gnocchi se smetanovou omáčkou
Potřebujeme:
500g bramborových noků
500g žampionů
2 balení cca 200g uzeného tofu
400ml sojové smetany
2 střední cibule
2 stroužky česneku
provensálské koření
sůl
olivový olej
Ve velkém hrnci si ve slané vodě uvaříme bramborové noky, když noky vyplavou, vodu slijeme a odložíme si je na stranu.
Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme na wok pánvičce nebo v hrnci společně s kořením a česnekem. Po chvíli přidáme na kostky nakrájené tofu, posmažíme a přihodíme žampiony. Žampiony pořádně posolíme a posmažíme. Když jsou hotové, přidáme smetanu, zamícháme a můžeme podávat.
Grilované burgery Linda McCartney
Potřebujeme:
1 balení Linda McCartney 1/4lb burgerů
1 balení Linda McCartney burgerů se špenátem a houbami
1 balení Tudlee Original – alternativy sýru
4 housky na burgery
plnotučná hořčice
rostlinná majonéza Spak
zelenina (rajče, salát, nakládané okurky)
Burgery Linda McCartney jsou skvělé v tom, že jsou mražené – můžete si je koupit v Čechách, naplnit prostorný mrazák a kdykoliv počas vaší cesty vybrat, ogrilovat nebo osmažit na pánvičce a podávat. Stačí pár minut, kdy si nazdobíte burgerovou housku vaší oblíbenou zeleninou, omáčkami a ogrilovaný proteinem nabušený „kotouč“ přihodíte do housky.
Celozrnné lívance s džemem a ovocím
Potřebujeme:
1 hrnek celozrnné špaldové mouky
1 hrnek celozrnné žitné mouky
3 lžíce třtinového cukru
1 prášek do pečiva
1 lžička skořice
štipka soli
1 hrnek ovesného mléka
čtvrt hrnku řepkového oleje
Smíchejte v jedné misce suché suroviny a přidejte mléko a olej. Na pánvičce opékejte z obou strán malé kolečka. Natřete burákovým máslem, džemem a ozdobte ovocím.
Rýžové nudle s tempehem a zeleninou
Potřebujeme:
400g rýžových nudlí
1 balení tempehu
500g směsi mražené zeleniny („čínské“)
2 cibule
sójová omáčka
olej
sůl
koriandr mletý
Ve velkém hrnci uvařte ve slané vodě rýžové nudle. Sceďte a prolijte je sójovou omáčkou.
Na pánvičce nebo v hrnci na oleji posmažte cibulku a na kostky nakrájený tempeh. Přidejte zeleninu a koření. Přidejte rýžové nudle a pořádně promíchejte.
Letní salát s cizrnou a olivami
Potřebujeme:
1 ledový salát
1 balení rukoly
2 větší rajčata
1 plechovka černých oliv
1 plechovka cizrny
oregano
sůl
Blíží se nám sezóna čerstvé zeleniny. Skočte na místní trh, nakupe zelené vitamíny a přidejte plechovku cizrny a černých oliv. Toto rychlé jídlo vás zasytí a naplní živinami.
Ve všech našich obytných vozech je velká lednice a mrazák – nemusíte se bát, že nebudete mít suroviny kam dát. A zároveň, na plynovém sporáku se třemi plotničkami se vám bude vařit jedna radost.
A jaké jídla máte na cestách nejraději vy?